IMBRIS 2001 - Jeppes Allé 16

 

 

Det var vel egentlig først, da hækken faldt, at andre end de nærmestboende fandt ud af, at der var forgået store ting på Jeppes Alle 16 gennem de sidste par år.


I mangel af plads til hele familien overvejede man enten at flytte eller bygge til men valgte så den sidste løsning. Med bistand fra arkitekter i familie- og vennekredsen er det lykkedes at skabe den rummelighed i huset, så familien kan fungere.


Der er foretaget en udbygning mod syd, og udbygningen er i to etager. Det giver i nederste etage en udvidelse af opholdsstuen og i øverste etage et dejligt stort værelse. Overetagen er relativ lukket - altså med få vinduer, hvorimod underetagen er velforsynet med vindues-partier, som dermed giver mulighed for sollys hele dagen. Den sidste aftensol kan man nyde fra en lille altan i tilknytning til værelset i overetagen.


Stil og materialevalg var naturligvis til diskussion. Overvejelserne af, om tilbygningen skulle udføres helt som det bestående hus, eller man turde forsøge sig med et mere nutidigt formsprog, blev foretaget. Man valgte det nutidige og har anvendt zink med stående false som tagbelægning, klinkebeklædning af cedertræ til den mere lukkede facade i overetagen. Materialevalget , proportioneringen og detaljeringen giver det ellers store bygningsvolumen en lethed og sprødhed, som harmonerer fint med det bestående hus. Et sjældent eksempel på en vellykket tilbygning efter udvalgets opfattelse.


Med til det samlede billede hører også udskiftningen af de gamle stålvinduer fra husets opførelse i 1938 til nye Velfac-vinduer, der er karakteriseret ved smalle karme og rammer som de oprindelige stålvinduer, og som udvendig har en malet aluminiumoverflade, men som indvendig er træ. I forbindelse med tilbygningen er der indvendig foretaget omfattende renoveringer og ombygninger af bl a køkken og badeværelse, og der er skabt en fin helhed og sammenhæng i materialevalget med det udvendige.

Også udearealerne har fået en tur, således er der udført en ny, rigtig flot granitbelægning på den udvendige hovedtrappe, ligesom det lille glastag over hoveddøren er nyt. I haven er der tyndet kraftigt ud i bevoksningen, og der er kørt adskillige læs betonbelægning væk. Mod gaden er den gamle hæk erstattet af et nyt hegn med stolper af lærketræ og med udfyldning af bambusflet. Valget af lærketræ og bambus er et meget godt eksempel på det bevidste valg af miljøvenlige og økologiske materialer, der både inde og ude kende-tegner hele om-og tilbygningen. Hertil kommer så, at alt er udført i en håndværksmæssig kvalitet og med en finish, der er uhyre sjælden, og som udvalget har valgt at præmiere med årets Imbris-pris.




 

Kontakt: emgf@emgf.dk

Siden er udviklet af Time2web, og repræsentanter fra Emdrup Grundejerforenings bestyrelse.