IMBRIS 2002 - Råvadsvej 118

 

 

 

 

Det var behovet for et ekstra værelse til husets store datter, der satte Susanne og Søren i forbindelse med Arkitekthjælpen. Her fik man en god snak om ønsker og muligheder samt et forslag til ombygning af stueetagen og en udvidelse af opholdsstuen. I planerne indgik foruden det nødvendige værelse også en ombygning af køkkenet.


Familien syntes rigtig godt om ideen og fik på en bygge-udstilling kontakt med et byggefirma fra Skjern, som blev valgt på grund af de fine referencer fra andre tilbygninger. Dette firma opererer mest i Jylland og tager sig normalt af både projektering og styring af håndværkere. Men da bygge-arbejdet skulle foregå på Rådvadsvej 118 i Emdrup, måtte familien selv tage sig af bl. a. entrering og styring af flere håndværkere, herunder et murerfirma. De måtte senere sande, at dette kan have sine vanskeligheder.


Byggefirmaet tog afsæt i de skitser, Arkitekthælpen havde udarbejdet, og tilpassede dem egne systemer, idet byggefirmaet har egen tømrer-/snedker afdeling. Alt træet kom på en stor trailer og var afkortet stort set på centimeter og passede også ganske fint ved indbygningen. Inden man kom så langt, havde man dog lige et større arbejde at overstå som følge af nærheden til Mosen. På grund af den bløde bund var det nemlig nødvendigt at udføre en ekstrafundering med stålpæle for at få et stabilt grundlag for den nye tilbygning.


Det kom ikke overraskende for hovedhuset er også ekstrafunderet. Det er bygget i starten af 50-érne af røde mursten og med rødt tegltag. Stilarten kender vi som meget stilfærdig og ikke anmassende, med præget af gode materialer, godt håndværk og pæne proportioner.


Tilbygningen er en smallere forlængelse af huset i dets længderetning og er holdt i samme materialer, dvs røde mursten og rødt tegltag.


Det interessante er, at taget på tilbygningen er et dobbelttag, altså to sammenstillede sadeltage. Det giver på en gang huset et meget harmonisk udseende, hvis man ser direkte ind på facaden og samti-dig et nutidigt formsprog, hvis man også får gavlen med i synsfeltet. Facadens passende blanding af lette vinduespartier og tunge murfelter bidrager til et rigtig fint og stilfærdigt helhedsbillede. Oplevet indefra fornemmer man klart, at det gode håndværk og de gode, gedigne materialer har ligget familien meget på sinde. Imbris-udvalget vil derfor gerne ønske Susanne og Søren til lykke med den fine tilbygning til ejendommen Rådvadsvej 118, som altå er årets Imbris-modtagere, og vil samtidig ønske held og lykke med anden etape af ombygningen, som kommer til at foregå indendøre.




 

Kontakt: emgf@emgf.dk

Siden er udviklet af Time2web, og repræsentanter fra Emdrup Grundejerforenings bestyrelse.